Spareappene Spare og June – De første tallene viser at ‘early adapters’ tester det ut

Danske Bank lanserte fondsparings-appen June i begynnelsen av mai, og DNB lanserte appen “Spare” i slutten av mai. Begge app-tjenestene har samme formål: å flytte banken og sparing ut til mobile flater hvor kundene i større grad møter banken, samt å motivere for sparing. I forbindelse med Q2 rapporteringen kom de første tallene.

Rune Bjerke i DNB utalte nylig:

– Med “Spare” prøver vi å gjøre banken – og da særlig sparing – enda mer tilgjengelig. Med en enkel oversikt over all sparing, gameification og enkel kjøpsløsning, ønsker vi å motivere nordmenn til økt sparing. I løpet av høsten kommer sparenyhetene IPS og aksjesparekonto, så appen vil hele tiden utvikles og forbedres, sier Bjerke. (Artikkel)

NB! June er så langt rettet mot fondsparing.

DNB rapporterte at allerede i løpet av den første måneden lastet 180 000 DNB-kunder ned “Spare”, og at appen står for 22% av alle nye spareavtaler som blir inngått. Det har fått DNB til å oppjustere sine sparemål for året.

Ifølge Danske Banks regnskap for andre kvartal, fremgår det at 20 000 dansker har lastet ned June. 8000 brukere har i dag investert penger, og det samlede beløp er over 120 mill. kr. Børsen har gjort opp status på formuen i Junes fond, og den er nå oppe på 132 mill. kr. (Artikkel – FinansWatch)

Fakta:

Så langt rapporter DNB at nesten 40 prosent av brukerne (de som har lastet ned) er i 20-årene.

Vurdering:

– Bruken av appen ser ut til å virkelig ha påvirkning på folks sparing, i følge Trond Bentestuen i DNB. (Kilde)

  • Oppretting av sparemål er nå 16 ganger så høy som før Spare ble lansert
  • Det ble satt «all time high» i antall nye kunder som opprettet aksjehandelskonto uken etter lansering
  • DNB Markets har opplevd en dobling av kundetilstrømmingen
  • Halvparten av nye fondskunder kommer nå gjennom appen
  • På nytegning av fondsavtaler, skjer nå totalt 1 av 4 gjennom appen

Med ny pensjonsparings-ordning og aksjesparekonto-ordning som trer i kraft fra 1. september, som også vil bli tilbudt via appen Spare, vil nok enda flere kunder knytte seg opp til en slik tjeneste.

Bankene må jobbe bevisst med sine kunder, og informere og fortelle om mulighetene.

Leave a Reply