PayPal og Visa utvider samarbeidet til å inkludere Europa

Visa og PayPal forlenger avtalen de gjorde i fjor, ved å utvide avtalen til å gjelde Europa også.

Visa og PayPal har signert en avtale, som viderefører samarbeidet de innledet i fjor sommer i USA, til Europa. Les vår sak på monthlyinsight.earlywarning.no.

Avtalen gir PayPal brukere mulighet til å betale i fysiske butikker etc, i tillegg til deres allerede godt etablerte netthandel.

For Visa, gjør avtalen det enklere å for PayPal brukere å bruke Visa kortet som betalingsmiddel online.

Dette skrev vi fjor:
—PayPals raske vekst rammer kortselskapene ettersom mange brukere av PayPal og Venmo (P2P tjenesten til PayPal) i USA, går direkte gjennom banken via ACH (Automated Clearing House), i stedet for korttjenester. Noe som er billigere for PayPal.

Den nye avtalen innebærer at PayPal skal styre brukerne mot å bruke Visa-kortet ved betalinger i stedet for bankoverføringer via ACH.

Dette betyr at mer transaksjoner vil gå gjennom Visa, og dette må Visa betale for.

I følge Visas pressemelding er dette hovedpunktene fra avtalen:

  • Forbrukerens valg: PayPal og Visa vil skape en sømløs opplevelse for kunder som velger å betale med Visa-kortet på steder som aksepterer PayPal. Gjennom samarbeid med Visa sine bankpartnere vil kunder enkelt kunne legge til Visa-kort i PayPal lommeboken direkte fra andre bank-apper.
  • PayPal i Europa: Under sin Europeiske banklisens vil PayPal ha muligheten til å utstede Visa-kontoer til Europeiske kunder og bedrifter. I fremtiden vil dette gjøre det mulig for PayPal kunder å bruke sine PayPal midler over alt hvor Visa er akseptert.
  • Digitalt samarbeid: Visa og PayPal er blitt enige om å utvide deltakelsen i Visa Digital Enabelment Program (VDEP) i Europa. VDEP gir Visa sine partnere tilgang til tokenisering tekonologi. Dette muligjør enkel og trygg betaling på mobil og andre tilkoblete enheter. Dette bidrar til å utvide bruken av PayPal hos bedrifter som aksepterer Visa i fysiske lokasjoner.
  • Enklere og raskere tilgang til midler: Visa tilbyr PayPal muligheten til å benytte Visa Direct i Europa. Dette gjør at PayPal kunder kan flytte midler til sine Visa kontoer i sanntid og på tvers av markeder.

PayPal har 3 millioner brukere i Skandinavia

Paypal vokser raskt i Norden. Nå nærmer det seg tre millioner aktive brukere i Skandinavia, ifølge Jonas Breding, skandinavisk leder i Paypal siden årsskiftet.

“Vi har 1,2 millioner brukere i Sverige og nærmer oss millionen i Norge og Danmark,” sier han til DI Digital Sverige.

Tallene betyr at hver åttende svensk bruker Paypal regelmessig til å sende penger via e-postadressen, eller handle online.

“Vi når hovedsakelig folk mellom 20 og 50 år som regelmessig handler online. Mange ønsker ikke å eksponere sine kort til utenlandske nettsteder og derfor etablere en Paypal-konto i stedet,” sier Breding.

“Vi ser at mange svenske e-handlere tiltrekker seg kunder fra utlandet ved å motta Paypal-betalinger. Vi har nylig lansert salgsbeskyttelse for reise- og billettbransjen, som ofte lider av svindel,” sier Jonas Breding.

Det siste er noe å tenke på for norske betalingsløsninger. Hvis for eksempel Vipps eller MobilePay vil tilby tjenester for bedrifter som ønsker å satse internasjonalt, hva vil de kunne tilby da?

PayPal fortsetter sin store vekst internasjonalt

Kilder: Visa, PayPal, Financial Times, Finextra

Leave a Reply